Väestörekisterikeskus edistää verkkopalveluiden saavutettavuutta – katso video!

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2018

Verkkopalveluiden saavutettavuus on Väestörekisterikeskukselle tärkeää. Uudella videolla hankepäällikkö Jani Ruuskanen ja UX-manager Mari Kervinen VRK:lta kertovat, kuinka saavutettavuus otetaan huomioon Suomi.fi-palveluiden kehityksessä.

Saavutettavuutta julkisissa nettipalveluissa kirittää EU:n uusi saavutettavuusdirektiivi ja sitä seuraava Suomen oma, kansallinen lainsäädäntö. Saavutettavuusvaatimusten soveltaminen julkisissa verkkopalveluissa käynnistyy portaittain 23.9.2019. Lue lisää Valtiovarainministeriön nettisivuilta tämän linkin takaa: https://vm.fi/saavutettavuusdirektiivi

-Me ajattelemme, että saavutettava palvelu on erittäin hyvää käytettävyyttä, josta hyötyy jokainen käyttäjä, Kervinen toteaa videolla.

Katso videot YouTubesta:
http://youtu.be/AUuHjHSo9BM (viitottu suomeksi)

http://youtu.be/kv6gRUTp5yA (tekstitetty suomeksi)

Suomi.fi-verkkopalvelussa tietosisältöä nyt myös viittomakielellä!

Suomi.fi-verkkopalvelussa on julkaistu ensimmäiset viittomakieliset sisällöt eläkkeisiin, perunkirjoituksen järjestämiseen sekä testamentin tekemiseen liittyvistä aiheista. 

Viittomakielellä löydät tietoa vanhuuseläkkeestä, ulkomailla ansaitusta ja ulkomaille maksetusta eläkkeestä sekä eläkeläisalennuksista. Lisäksi löydät yleistietoa eläkkeelle jäämisestä sekä muista ennen varsinaista eläkeikää maksettavista eläkkeistä. 

Eläkkeiden lisäksi perunkirjoituksen järjestämiseen sekä testamentin tekemiseen löytyy kattavasti tietosisältöä nyt myös viittomakielellä.  

Tietosisältöjen yhteyteen on koottu aiheisiin liittyviä palveluja, mutta niitä ei ole tarjolla viittomakielellä.

Viittomakielisiä sisältöjä tehdään jatkossa lisää. Ensi vuonna on tarkoitus tuottaa viittomakielisiä sisältöjä myös yritysasiakkaille.

Tutustu viittomakielisiin sisältöihin.