Näin Valtuudet-palvelua on kehitetty vuoden 2018 lopussa

Suomi.fi-palvelut - 12.12.2018

Valtuudet-palvelussa on loppuvuoden aikana tuotettu lisää ohjeita ja ohjevideoita, parannettu elinkeinonharjoittajien puolesta-asiointia sekä tehty pieniä käyttöä parantavia korjauksia. Myös virkailijatoimintojen suunnittelu käynnistyi loppuvuoden aikana.

Loppuvuoden aikana on alkanut virkailijatoimintojen palvelumuotoilu ja järjestetty sidosryhmähaastatteluja ja työpajoja. Virkailijatoimintojen prototyypin sidosryhmätestausta on tarkoitus tehdä alkuvuoden aikana. Tavoitteena on, että ominaisuus julkaistaan asiointipalveluiden hyödynnettäväksi loppukeväästä.

Virkailijatoimintojen avulla mahdollistetaan sähköinen valtuuttaminen ja puolesta-asiointi tahoille, jotka ovat tällä hetkellä syystä tai toisesta niiden ulkopuolella. Esimerkiksi ikääntynyt henkilö, jolla ei ole verkkopankkitunnuksia voisi valtuuttaa henkilön asioimaan puolestaan käymällä sellaisessa virastossa, jossa virkailija voi tehdä valtuutuksen hänen puolestaan. Lisäksi virkailijatoimintojen kautta valtuuttaminen laajenee organisaatioille, joiden edustajaa ei ole rekisteröity Kaupparekisteriin tai YTJ:hin kuten seurakunnat, oppilaitokset, elinkeinoyhtymät, kuolinpesät, julkiset organisaatiot ja ulkomaiset yritykset. 

Valtuuttamistoimintojen parannukset

Suomi.fi-valtuuksien loppuvuoden versiopäivityksissä on mahdollistettu yrityksen puolesta-asiointi yksityisille elinkeinonharjoittajille, joilta puuttuu nimitieto PRH:n yritystietojärjestelmästä.

Lisäksi kehittämisessä on keskitytty erityisesti valtuuttamistoimintojen suorituskyvyn ja vikasietoisuuden parantamiseen. Versiopäivityksissä on korjattu myös Internet Explorer 11 -selaimia koskenut virhe, joka antoi valtuuspyyntöön valittavaksi valtuuskoodeja, joihin ei ollut oikeuksia.

Valtuudet-palvelun ohjeistoa on täydennetty

Joulukuun alussa on Suomi.fi:n ohjeet ja tuki -osioon julkaistu uusia käyttäjäohjeita ja ohjevideoita erityisesti yritysvaltuuttamiseen liittyen. Uusia ohjeita julkaistaan lisää vielä ennen vuoden vaihdetta.