Kunnat kertoivat kokemuksiaan PTV-tietojen hyödyntämisestä

Suomi.fi-palvelut - 18.06.2018

Väestörekisterikeskuksen järjestämässä keskustelutilaisuudessa jaettiin kuntien kokemuksia PTV-tietojen hyödyntämisestä. Tilaisuudessa kokemuksia ja vinkkejä jakoi edustajia neljästä eri kunnasta: Mikkelistä, Lappeenrannasta, Tampereelta ja Nivalasta.

-Onhan se mahtavaa, että tarjolla on keskitetty ja ylläpidetty paikka palvelutiedon tallentamiselle. PTV-tiedon hyödyntäminen nettisivuilla helpottaa niiden ylläpitoa, kun tiedot tarvitsee päivittää vain kerran. On myös hienoa, että kunnat alkavat puhua palveluistaan samalla tavalla, kertoi PTV-tiedon hyödyistä Nivalan kaupungilta Arto Marjamaa.

Myös Mikkelissä lähdettiin kuvamaan PTV-tietoja, jotta palvelutieto olisi aina yhdessä paikassa, kertoi Heli Hänninen Mikkelin kaupungilta.

-Meillä tehtiin myös kokonaan uudet nettisivut, jonne tieto tulee suoraan Palvelutietovarannosta OUT-rajapinnan kautta, kertoi Mikkelin Heli Hänninen.

Palvelutietovarannon hyödyntäminen kannattaa aloittaa pohtimalla tarkkaan sitä, mitä kunta tarvitsee ja mitä se kunnan toiminnan kannalta tarkoittaa.

-Paljon piti alussa miettiä sitä mihin niitä tietoja käyttäisi ja pohtia uudelleen ihan nettisivujen rakennetta myös ihan kuntalaisen näkökulmasta, että niistä saisi asiakaslähtöiset, Marjamaa kertoi Nivalan kaupungin kokemuksista.

Entä olisivatko keskustelijat tehneet kunnassaan jotain toisin? Tampereen kaupungilla palvelutiedolle päätettiin rakentaa pilottina kokonaan oma nettisivu, tampereenpalvelut.fi.

-Lähtisin ehkä liikkeelle nyt kokeilemalla jotain pienempää kokonaisuutta ja sitten hiljalleen kasvattaa projektin kokoa, kertoo Elina Tervi Tampereelta.

Katso tallenne keskustelusta täältä: https://dreambroker.com/channel/yzkdz4ux/temgz7bf