Katso-palvelu korvataan Suomi.fi-palveluilla vuoden 2019 loppuun mennessä

Suomi.fi-palvelut - 24.01.2018

Suomi.fi-valtuudet korvaa vaiheittain Katso-palvelun vuoden 2019. Katso-tunnistuksen avulla henkilö on voinut kirjautua sähköisiin viranomaispalveluihin yrityksen, yhtymän, julkisen organisaation tai kuolinpesän edustajana. Katso-tunnuksista siirrytään vahvaan Suomi.fi-tunnistukseen. Julkishallinnon asiointipalvelut voivat hyödyntää Suomi.fi-tunnistusta, joka mahdollistaa käyttäjän tunnistamisen kaikilla vahvoilla tunnistusvälineillä.

Katson roolit ja valtuutukset korvataan Suomi.fi-valtuuksilla. Suomi.fi-valtuudet mahdollistaa henkilön tai yrityksen puolesta-asioinnin sähköisten valtuuksien avulla. Katsossa olevien roolien hyödyntäminen tehdään mahdolliseksi siirtymäaikana myös Suomi.fi-valtuuksissa. Näin asiointipalvelut voivat siirtyä vanhasta tunnistus- ja valtuusratkaisusta Suomi.fi-valtuuksien käyttäjäksi, ja hyödyntää myös Valtuudet-palvelun ajantasaisia tarkistuksia suoraan väestötietojärjestelmästä ja kaupparekisteristä.

Katsoa hyödyntäville organisaatioille järjestetään helmikuussa kaksi samansisältöistä infotilaisuutta, jossa kerromme kuinka ja minkälaisessa aikataulussa asiointipalvelut tulee siirtää Katso-palvelusta Suomi.fi-palveluiden käyttäjäksi. Tilaisuuksiin on mahdollista osallistua myös etänä. Tilaisuuksista tiedotetaan tammikuun aikana Väestörekisterikeskuksen sivuilla osoitteessa vrk.fi.

Lisätietoja

Väestörekisterikeskus, Suomi.fi-asiakaspalvelu, suomi.fi-asiakaspalvelu(at)vrk.fi