Julkinen hallinto harjoittelee henkilötietojen tietoturvaloukkausten hallintaa yhteisessä TAISTO18-harjoituksessa

Suomi.fi-palvelut - 27.08.2018

Valtiovarainministeriö kutsuu kaikki julkisen hallinnon organisaatiot mukaan marraskuussa toteutettavaan TAISTO18-harjoitukseen, jossa harjoitellaan käytännössä tietoturvapoikkeamissa sekä henkilötietojen tietoturvaloukkausten yhteydessä tarvittavia toimintamalleja ja prosesseja. TAISTO18 on julkisen hallinnon ensimmäinen yhteinen harjoitus.

TAISTO18-harjoitus kestää marraskuun ajan ja se on osallistujille maksuton. Julkisen hallinnon organisaatioille on toimitettu kutsu harjoitukseen osallistumiseksi kesäkuussa. Kutsusta löytyvät tarkemmat ilmoittautumisohjeet ja lisätietoa harjoituksesta.

– Jokaisen organisaatioon tulisi nyt harjoitella tietosuoja-asetuksen kautta tullutta uutta, keskeistä velvoitetta hallita henkilötietojen tietoturvaloukkauksia. Harjoitus on loistava mahdollisuus organisaatioille testata ja harjoitella tätä kyvykkyyttä, kertoo johtava asiantuntija ja VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku Väestörekisterikeskuksesta.

Harjoituksen suunnittelusta vastaavat valtiovarainministeriön asettamat julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta Juhta sekä julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmä VAHTI.

Harjoituksen käytännön toteutuksesta vastaa Väestörekisterikeskus yhteistyössä Suomen poliisin, tietosuojavaltuutetun toimiston, Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin sekä Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa.

 

Lisätietoa:

Johtava asiantuntija Kimmo Rousku, Väestörekisterikeskus
p. 029553 5120, etunimi.sukunimi@vrk.fi