Julkinen hallinto harjoittelee henkilötietojen tietoturvaloukkausten hallintaa yhteisessä TAISTO-harjoituksessa

Suomi.fi-palvelut - 18.06.2018

Valtiovarainministeriö kutsuu kaikki julkisen hallinnon toimijat mukaan marraskuussa toteutettavaan TAISTO-harjoitukseen, jossa harjoitellaan käytännössä tietoturvapoikkeamissa sekä henkilötietojen tietoturvaloukkausten yhteydessä tarvittavia toimintamalleja ja prosesseja. TAISTO on julkishallinnon ensimmäinen yhteinen harjoitus.

TAISTO-harjoitus kestää marraskuun ajan ja on osallistujille maksuton. Julkisen hallinnon organisaatioille lähtee lähiaikoina kutsukirje harjoitukseen. Kutsusta löytyvät tarkemmat toimintaohjeet ilmoittautumiseen ja lisätietoa harjoituksesta.

– Jokaisen organisaatioon tulisi nyt harjoitella tietosuoja-asetuksen kautta tullutta uutta, keskeistä velvoitetta hallita henkilötietojen tietoturvaloukkauksia. TAISTO-harjoitus on loistava mahdollisuus organisaatioille testata ja harjoitella tätä kyvykkyyttä, kertoo johtava asiantuntija ja VAHTI-pääsihteeri Kimmo Rousku Väestörekisterikeskuksesta.

Harjoituksen suunnittelusta vastaavat valtiovarainministeriön asettamat julkisen hallinnon tietohallinnon neuvottelukunta Juhta sekä julkisen hallinnon digitaalisen turvallisuuden johtoryhmä VAHTI.

Harjoituksen käytännön toteutuksesta vastaa Väestörekisterikeskus yhteistyössä Suomen Poliisin, tietosuojavaltuutetun toimiston, Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin sekä Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen kanssa.

Lisätietoa

Kimmo Rousku, Väestörekisterikeskus, etunimi.sukunimi@vrk.fi