Digikompassi auttaa kuntia digitalisaation hyödyntämisessä – lataa maksuton peli itsellesi

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2018

Yhteiskehittämisen työkalu Digikompassi on maksuton peli, jonka avulla kunnan työntekijät, erilaiset sidosryhmät ja kuntalaiset voivat työstää yhdessä kunnan uudistumista ja valjastaa digitalisaatiota sen tueksi. Peli soveltuu esimerkiksi työpajassa pelattavaksi, sillä se on muodoltaan lautapelimainen.

Pelin aikana pelaajat keskustelevat kuntaansa kohdistuvista muutosajureista ja pohtivat oman kuntansa haasteita ja vahvuuksia muutoksen edessä. Lisäksi pelaajat asettavat kunnalle tavoitteen ja tarkastelevat sitä heijastelevaa nykytilaa joko tiiviin tai laajemman näkökulman avulla. Peli päättyy digijulistukseen, johon kirjataan tärkeimmät kohdat nykytilasta ja tunnistetaan alustavia kehityskohteita tavoitteen saavuttamiseksi.

Jokaiseen kuntaan lähetetään lokakuun aikana yksi peli painettuna versiona. Lisäksi peliä pystyy lataamaan Suomidigin ja Digikuntakokeilun verkkosivuilta itse printattavana versiona. Pelin ohjeet löytyvät myös videomuodossa: https://youtu.be/kqjM-IIM6z0

Peli on kehitetty yhteistyössä Väestörekisterikeskuksen Suomidigin, valtiovarainministeriön Digikuntakokeilun ja Valtiokonttorin D9:n kanssa. Kehittämistä ovat sparranneet Helsingin ja Vantaan kaupunkien sekä Kärkölän, Hollolan ja Lempäälän kuntien edustajat.