Arvio: Yritys voi säästää jokaisen asiointikerran kustannuksissa jopa 6–10 euroa integroimalla palveluihinsa Suomi.fi-valtuudet

Suomi.fi-palvelut - 26.11.2019

Oman valtuuspalvelun rakentamisen ja ylläpitämisen sijaan, yritys voi vapauttaa omia resursseja muuhun kehittämiseen, kertoo kehityspäällikkö Mika King Väestörekisterikeskuksesta.

Lue lisää

Miten Martti Hetemäki sai aikoinaan töitä valtiovarainministeriöstä?

Suomi.fi-palvelut - 26.11.2019

Vastaus tähän sekä hänen ja muiden kansliapäälliköiden ajatuksia digitaalisesta yhteiskunnasta Suomi.fi-podcastien uudella tuotantokaudella

Lue lisää

Väestörekisterikeskus ja Verohallinto kannustavat kansalaisia Suomi.fi-viestien käyttäjiksi yhteisellä kampanjalla

Suomi.fi-palvelut - 26.11.2019

Kansallinen ekoteko -kampanja jatkuu marraskuun loppuun asti

Lue lisää

Selkeä tieto auttaa navigoimaan, kun oma pää on sumussa

Suomi.fi-palvelut - 26.11.2019

Elämä arpoo joskus eteemme epäreiluja ja surullisia tilanteita, joista läheisen kuolema on varmasti vaikeimpia. Tänne jääneiden on asioitava lukuisten viranomaisten ja yritysten kanssa ja tehtävä isoja päätöksiä aikana, jolloin voimia on kaikkein vähiten. Suomi.fi-verkkopalvelun tietopaketit on suunniteltu auttamaan ihmisiä eteenpäin askel kerrallaan. Työikäisiä leskiä tukee myös Suomen nuoret lesket -yhdistys.

Lue lisää

Syysmyräkässä myllättiin Lapin haasteet mahdollisuuksiksi

Suomi.fi-palvelut - 26.11.2019

Marraskun alussa järjestetyn Syysmyräkkä-tilaisuuden voittajaksi selvisi alueellista työllisyyttä edistävä ratkaisu, jota oli työstämässä moniorganisaatiollinen virkamies- ja opiskelijaryhmä.

Lue lisää

Muistutus: Suomi.fi-palveluväylää kehitetään – osallistu kyselyyn!

Suomi.fi-palvelut - 26.11.2019

Ole mukana vaikuttamassa Suomi.fi-palveluväylän jatkokehitykseen ja osallistu lyhyeen kyselyyn palvelusta. Antamanne palaute ja kehitysideat ovat meille ensiarvoisen tärkeitä, jotta voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin.

Lue lisää

Väestörekisterikeskus julkaisee digitaalisen joulukalenterin Twitteriin

Suomi.fi-palvelut - 26.11.2019

Miten varmistua, ettei tontut voi tarkkailla sinua digilaitteidesi kautta? Tähän ja moneen muuhun kysymykseen saat vastauksen seuraamalla VRK:n joulukalenteria

Lue lisää

Palvelut ja asiointikanavat paremmin löydettävissä Suomi.fistä

Suomi.fi-palvelut - 26.11.2019

Suomi.fistä löytyy nyt entistä helpommin organisaatioiden palveluihin liitetyt asiointikanavat. Avatessasi palvelun, nousevat siihen liitetyt asiointikanavat suoraan tarjolle palvelun oikeaan reunaan.

Lue lisää

Katso esittelyvideo Palvelupaikat-sovelluksesta!

Suomi.fi-palvelut - 26.11.2019

Väestörekisterikeskuksen Palvelupaikat-sovelluksesta on julkaistu esittelyvideo Youtubessa. Mobiilisovellus näyttää julkiset palvelut kartalla ja VR:n avulla myös puhelimen ruudulla maisemaan upotettuna.

Lue lisää

Marraskuun PTV-vinkki: Toimialaluokkien valitseminen PTV:hen kuvatuille yritysluville on nyt entistä helpompaa

Suomi.fi-palvelut - 26.11.2019

Palvelutietovarantoon kuvattaville toimialakohtaisille yritysluville täytyy lisätä toimialaluokat mm. jotta yritysluvat nousisivat Suomi.fin Luvat ja velvoitteet -sivulla oikeaan paikkaan.

Lue lisää

Ilmoittaudu mukaan Syysmyräkkään 8.11!

Suomi.fi-palvelut - 29.10.2019

Tapahtumassa ratkaistaan julkisen sektorin palveluihin liittyviä haasteita monialaisissa tiimeissä.

Lue lisää

Suomi.fi-valtuuksilla sujuvampia palvelupolkuja: Miten Aava ja Pohjola Sairaala ratkaisivat lapsiperheiden sähköisen asioinnin?

Suomi.fi-palvelut - 28.10.2019

Monet yksityiset lääkäriketjut tarjoavat asiakkailleen mahdollisuuden verkko- ja mobiiliasiointiin. Aikuisen on helppo tunnistautua hoitamaan omia asioitaan, mutta alaikäisten kohdalla on tarve tuplatarkistukseen: onko isä-Esko Esimerkkilä varmasti pikku-Elina Esimerkkilän huoltaja ja siten oikeutettu hoitamaan Elinan asioita? Kun terveysyrityksellä on käytössään Suomi.fi-valtuudet, huoltajuus voidaan varmistaa ajantasaisesti väestötietojärjestelmästä.

Lue lisää

Tuomioistuimet ja Syyttäjälaitos täyttävät digipalvelulain vaatimukset Suomi.fi-viestien avulla

Suomi.fi-palvelut - 28.10.2019

Oikeusministeriön alaiset virastot aloittivat sähköisten viestien lähettämisen lokakuussa. Viestit-palvelun avulla virastot täyttävät voimaantulleen digipalvelulain vaatimukset.

Lue lisää

Suomi.fi-tunnistuksen kehityskohteita pohdittiin asiakkaiden ja Väestörekisterikeskuksen työpajassa

Suomi.fi-palvelut - 28.10.2019

Työpajan tavoitteena oli saada eväitä palvelun hyödyntäjiltä kehityskohteiden priorisointiin

Lue lisää

Valtuudet-palvelu: Päällekkäisten valtuuksien virheiden käsittely helpottuu

Suomi.fi-palvelut - 28.10.2019

Valtuudet-palvelussa otettiin käyttöön tiistaina 15.10. uusi ominaisuus, joka hyödyttää erityisesti tilitoimistoja ja muita ammattikäyttäjiä.

Lue lisää

Suomi.fi-viestien käyttöönotto- ja tukimateriaali löytyy nyt Suomi.fi-palveluhallinnasta

Suomi.fi-palvelut - 28.10.2019

Palveluhallinta on organisaatioasiakkaille suunnattu itsepalveluportaali, jossa voi tällä hetkellä tutustua palveluiden ominaisuuksiin ja ottaa palvelun käyttöön.

Lue lisää

Suomi.fissä on julkaistu koontisivu muiden organisaatioiden tuottamille viittomakielisille aineistoille

Suomi.fi-palvelut - 28.10.2019

Suomi.fi on vastannut viittomakielisen yhteisön tarpeeseen löytää kaikki viittomakielellä tuotettu viranomaistuotanto yhdeltä verkkosivulta. Osa viranomaisista tuottaa kansalaisille tai yrittäjille kohdennettuja viittomakielisiä tietoaineistoja ja julkaisee ne omilla verkkosivuillansa tai YouTube-kanavillansa.

Lue lisää

Koulutus: Palvelutietovarannon ajankohtaiset asiat ke 27.11.2019 klo 9.00-10.30

Suomi.fi-palvelut - 28.10.2019

Palvelutietovarannon uusi versio ilmestyy marraskuussa. Koulutus keskittyy PTV:n sisällöntuotantoon, ylläpitoon ja tietojen laatuun liittyviin asioihin.

Lue lisää

Kuukauden PTV-vinkki: Vanhenevien PTV-sisältöjen julkaisu onnistuu helposti Tehtävät-osion kautta!

Suomi.fi-palvelut - 28.10.2019

Tehtävät-osiossa näkyvät organisaatiosi vanhentumassa olevat sisällöt on mahdollista tarkistaa ja julkaista massajulkaisun avulla myös Tehtävät -osion käyttöliittymässä?

Lue lisää

Digituen eettinen ohjeistus käyttöönne

Digituki - 30.09.2019

Digituen eettinen ohjeistus esittelee digituen antajan ja saajan velvolliset. Se on tehty helpottamaan neuvontatilanteita. Ohjeistuksen tavoitteena on edistää turvallista ja laadukasta digitukea.

Lue lisää

Digituen kehittämisen koordinointi valtakunnalliseksi

Digituki - 30.09.2019

Digituen alueellisen kehittämisen laajentamiseen on varattu yhteensä 2,4 miljoonaa euroa 1.10.2019-31.10.2020. Digituen laajentaminen valtakunnalliseksi tärkeää, jotta digitukea olisi tarjolla Suomessa kattavasti ja yhdenvertaisesti.

Lue lisää

Esittelyssä Uudenmaan digitukipilotti

Digituki - 27.09.2019

Miten digitukea on Uudenmaalla on koordinoitu ja kehitetty? Mitkä ovat olleet suurimpia haasteita ja onnistumisia? Keitä onnistumisten takana on? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin saat vastauksen Uudenmaan digituen esittelystä.

Lue lisää

Digitaidot tutuksi Pohjois-Karjalassa

Digituki - 27.09.2019

Sanomalehti Karjalaisen Digitaidot tutuksi- juttusarja seuraa, millaisia erilaisia digituen muotoja Pohjois-Karjalassa on tarjolla ja miten ne vaikuttavat ihmisten elämään. Juttusarjalla haluttiin herättää keskustelua digituesta ja sen tarpeesta.

Lue lisää

Kokeiluihin kannustavaa oppimista: Kuuloliiton Digitaidot-hanke testaa pelillisten menetelmien soveltuvuutta digilaitteiden ja -palvelujen opiskeluun

Digituki - 27.09.2019

Totuus vai tehtävä on pelillinen työpaja, joka sisältää nimensä mukaisesti digilaitteisiin ja -palveluihin liittyviä totuuksia ja tehtäviä. Pelillisyys sisältää monia hyötyjä, joihin on muuten vaikea päästä lyhyessä ajassa.

Lue lisää

Ylellä Suomen laajin digisanasto

Digituki - 27.09.2019

Ylen digisanasto sisältää reilut 450 pääsanaa. Monille niistä on mukana puhekieliset synonyymit. Mukana on myös englanninkielisiä termejä.

Lue lisää

Snellman-kesäyliopiston Dikata-hanke tarjoaa digitaalisten perustaitojen koulutusta verkossa työikäisille

Digituki - 27.09.2019

Kuopiolaisen Snellman-kesäyliopiston koordinoiman Dikata-hankkeen digikoulutukset on suunnattu työikäisille ja sisällöt suunniteltu työelämän tarpeita vastaaviksi. Dikatan kurssit ovat oivallisia myös digituen antajille.

Lue lisää

Digituen verkoston tapaaminen Tampereella 5.9. – katso tapahtuman tallenteet Kirjastokaistalla

Digituki - 27.09.2019

Tampereelle saapui laaja kattaus sekä paikallisia että valtakunnallisia digituen toimijoita. Tilaisuus tarjosi erilaisille toimijoille mahdollisuuden keskustella, verkostoitua ja oppia muiden kokemuksista.

Lue lisää

Uusi apteekkivaltuutus on nykyaikaista naapuriapua

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2019

Mikä neuvoksi, kun iäkäs äiti tarvitsisi reseptilääkkeitä, mutta apteekkireissu on rollaattorikansalaiselle liian raskas? Tai jos haluaisit käydä saman tien ostamassa lapselle määrätyt silmätipat, mutta juniorin Kela-kortti onkin puolison lompakossa? Kun sinulla on sähköinen valtakirja, voit asioida apteekissa toisen puolesta pelkällä henkilöllisyystodistuksellasi.

Lue lisää

Sairaanhoitopiirit, Vimana ja VRK edistävät yhdessä Viestit-palvelun käyttöönottoja

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2019

"Kun yhdistämme sote-toimijoiden substanssiasiantuntijuuden, VRK:n teknisen osaamisen ja Vimanan projektiosaamisen, saamme vauhditettua käyttöönottoja ja lopulta myös sähköisen viestinvälityksen valitsevien asiakkaiden määrää."

Lue lisää

Suomi.fin luonnollisen kielen tekoälykokeilussa kone luki ja kirjoitti selvää suomea

Suomi.fi-palvelut - 26.09.2019

Väestörekisterikeskuksen kokeilussa selvitettiin, voiko suomen kieltä käsittelevä semanttinen tekoäly auttaa yhdenmukaistamaan Palvelutietovarannon erilaisia kuntapalveluiden kuvauksia. Lue Marko Latvasen kirjoitus kokeilun annista ja tulevista askelista.

Lue lisää
1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 15